Bygga bostadsrätt i Stockholm

Stockholm är en växande stad. Tack vare de stora möjligheterna som finns i vår huvudstad, är det många som bor och vill bo i staden. Men bostäderna räcker inte till. Som fastighetsägare kan det vara svårt att komma in på Stockholms bomarknad, om man inte bestämmer sig för att satsa fullt ut och bygga själv.

Att anordna bostadsrätter i Stockholm är inte det enklaste. Sverige har notoriskt petiga och svåra bygglagar som gör det svårt att gå med vinst och svårt att planera bygget och sedan hålla schema.

Att köpa helt ny mark i Stockholm och få bygglov att bygga bostadsrätter är väldigt kostsamt. Det är nästan ett bättre alternativ att köpa upp ett äldre hus, kanske en kontorsbyggnad, och bygga om detta till bostadsrätter. Du behöver fortfarande bygglov och stort kapital för att lyckas men slutpriset blir inte lika skyhögt.

Formulera en plan för bygget, hitta potentiella platser och renoveringsobjekt som känns lockande och skriv ihop en affärsidé. Ju mer detaljer du har kring priser, bygget, intresse att köpa lägenheter, desto lättare är det att hitta personer som vill vara delaktig eller investera i dina planer.

Ta även kontakt med föreningar och företag som arbetar i grupp för att skapa Stockholms infrastruktur. Du kan lära dig mycket av hur byggsituationen ser ut i staden, få tips och råd av proffsen, samt möjligheten att höra vad andra inom branschen anser om ditt projekt.