Exklusiv dekor i lägenheten

Vem vill inte känna att de bor i det lyxigaste lägenheten i hela byggnaden? Att få kliva in i flärd och exklusivitet efter en hård dag på jobbet. Vilka material och detaljer ska du fokusera på för att få ett exklusivt intryck i din lägenhet?

Akvarium

Surfa in på Fiskfoder och skaffa alla material du behöver för att installera ett vackert akvarium. Prata med kunnig personal om vilka fiskar du borde ha och passande storlek på akvariet. Alla fiskar samsas inte och har olika förutsättning och behov. Du behöver också växter som passar arterna, sen får de gärna vara fina att titta på också! Det krävs underhåll och tid för att hålla akvariet snyggt, ett akvarium som fylls med alger är inte lyxigt och hälsofarligt för fiskarna. Var beredd på att mata fiskarna några gånger om dagen och lär dig hur du ska hålla tanken ren och förflytta fiskarna under större rengöringar.

Glas

Vackert, gnistrande glas ger en känsla av lyx. Istället för kakel kan du använda glas som stänkskydd i köket, se bara till att det är härdat så det tål temperaturskillnader. I badrummet är det glasväggar till duschen som gäller, gärna med snygga detaljer som får de att stå ut från mängden. Du kan också använda glasräcken på balkongen eller loftet om du har ett sådant. Det går även att hitta tåligt spegelglas eller envägsglas om du vill skapa privata utrymmen.

Ljus

Det går snabbt att se vilka armaturer som är från IKEA och vilka som designmärken, även om de påminner om varandra. Dyra lampor är i gedigna material men kan ändå framstå som sköra och lätta. Korrekt belysning förhöjer inredningen och snygga lampor kan lyfta ett helt rum. Du behöver inte kasta pengar på den allra dyraste soffan, om du istället lägger en tusenlapp extra på lampan ovanför soffbordet. Se till att du får rätt ljuskälla till rummet och stämningen du söker efter. Anslut gärna armaturer till en dimmer som du kan styra med dosa eller telefon, skapa mysbelysning på kommando!