Företag i Stockholm

Att starta eller omlokalisera ett företag är alltid ett äventyr och många vill idag söka sig till de större städerna för att underlätta kontakt med kunder och även ha möjlighet att hitta anställda. Av den anledningen hittar många företag förr eller senare till Stockholm.

Nu är det inte helt lätt att hitta lämpliga lokaler i huvudstaden, i alla fall inte för företaget med en något mindre budget. Hyrorna är ofta nog för att få den sturskaste att tappa andan. Men vad ska du tänka på om du ska hitta en lokal för ditt företag?

Runt omkring Stockholms innerstad finns dock flera områden med mycket stark tillväxt som beräknas fortsätta under många år framöver. Det finns en del områden som har lediga lokaler Stockholm. Ett sådant område är mässområdet Älvsjö där Stockholmsmässan ligger och även området kring Globen. Här finns tillgång till lokaler, kanske främst kontorslokaler, boende och även möjlighet för övernattning för företaget som har långväga besökande. I de gamla förorterna har även flertalet företagshotell dykt upp. Fördelen med detta arrangemang är att företaget kan ägna sig åt sin kärnverksamhet och behöver inte oroa sig för underhåll eller drift av byggnader. I kontorshotellen ingår ofta till och med inventarier. Ibland fasta som redan finns på plats och ibland inreds kontoren tillsammans med företaget.

Denna lösning är så populär att det i dag till och med finns möjlighet till drop-in på dylika hotell där företagaren hyr ett skrivbord eller ett kontor under bara några timmar i taget, eller kanske bara hyr in sig i konferenslokalen för ett affärsmöte. Detta är en oerhört billig lösning för företaget som kanske till största delen sköts från hemmet.

För den som söker lediga lokaler, oavsett om det handlar om lager, butik, restaurang eller kontor, så finns det åtskilliga sidor på nätet som fokuserar enbart på lokaler för företag. Dessa sidor brukar även kunna erbjuda hjälp om det är så att det inte finns lokaler i just det området som du är intresserad av.