Gå på visning – tips på vägen

När man är ute efter en bostadsrätt är visningarna alltid en spännande del av processen. Men det finns mycket att tänka på och titta efter. Och det gäller även att hålla sig kritisk. Här kommer några snabba tips på vad man borde göra under en visning.

1. Ta egna foton

Alla som har varit på visningar men också sett bilderna mäklarna tar och lägger upp vet nog att de inte alltid är den mest verklighetstrogna representationen. Passa därför på att ta egna bilder med mobilen att titta tillbaka på senare.

2. Föreställ inredningen

Mest troligt har man redan idéer för hur man vill inreda sin bostadsrätt och det gäller att försöka bortse från allt som finns där nu och kunna föreställa sig hur ens egna saker passar in i utrymmet.

3. Insyn i lägenheten

Ta en titt ut genom fönstren och titta hur mycket av grannarnas lägenheter som är synliga. Ser man in till dem ser ju de också in till en själv. Tänk samtidigt på väderstrecken och vad både morgon- och kvällssolen lyser in.

4. Utrymmen utanför lägenheten

Med en bostadsrätt kommer man normalt sett få tillgång till ett förråd och en tvättstuga. Att ta sig en titt på dessa är också smart att göra redan under visningen. Det kan ibland vara fallet att tvättstugan inte ens ligger i samma byggnad utan en bredvid.

5. Parkeringen

Har man inte tagit bilen till visningen är det bäst att gå ut och ta en titt på parkeringsmöjligheterna. Om det är tydligt att det finns färre parkeringsplatser än lägenheter i området är det bra att fråga om en av dessa parkeringsplatser inkluderas i köpet.