Hjälp med glasförsegling i bostadsrättsföreningen

Bor du i bostadsrätt och tycker att glasen i din lägenhet ser fläckiga ut? Då behöver du kanske fundera lite på glasförsegling.

Vad är glasförsegling?

Vid glasförsegling förseglas glas för att förhindra att till exempel kalkfläckar uppstår på balkongglas eller i duschkabiner. Men det går att behandla på olika sätt, ett är det så kallade Aquapel, vilket är ett vattenfrånstötande medel som du själv kan använda hemma. Du kan också vända dig till professionella glasbehandlare. Professionella använder ofta kiseldioxid, vilket förekommer naturligt i till exempel sand. Det är också mycket motståndskraftigt mot friktion, håller en livslängd, är miljövänlig och godkänd av läkemedelsindustrin.

Den här behandlingen förser de glaset med fukt och fettavstötande effekter. Det bidrar till att till exempel substanser som fett och miljöfarliga material inte fastnar lika lätt på den behandlade ytan. Ifall något lägger sig som ett ytskikt på den behandlade ytan så kan du lätt tvätta den med diskmedel och vatten.

Var hittar jag information om glasförsegling?

Läs mer på nätet om vilken typ av glasförsegling som du kan göra och var du kan få hjälp av experter som kan göra en analys och ge förslag på eventuell åtgärd. Vill du investera i din fastighet och få den att verkligen skina så försegla dina glas!