Inreda din bostadsrätt

En ny lägenhet ger nya möjligheter. Du får chansen att börja om från början och skapa en helt ny känsla och inreda precis som du vill. Men det finns alltid en del saker att tänka på, oavsett vilken typ av inredning du väljer.

Stil efter ålder

Vad är det för ålder på bostadsrättshuset? Ett säkert knep för att få en inredning som passar med lägenheten är att gå efter åldern. Bor du i en vacker sekelskifteslägenhet kan du skaffa runda taklampor från Belid som passar stilen. Har du köpt en funkislägenhet ska du satsa på funktionalism och djärva färger. Du kan så klart plocka de saker du gillar från en specifik stil, du behöver inte använda turkos i funkislägenheten om du inte gillar det. Lägenheten är byggd enligt en viss arkitektur och med en viss inredningsstil i åtanke, den är då mest lämpad för en typ av inredning.

Smak inte trend

Gå efter din egen smak och tycke, haka inte på trender bara för att alla andra ha gjort det. Du behöver inte byta allt silver till mässing bara för att det är trendigt just nu. Har du inga starka känslor för årets färg, vilket i år är violett, behöver du inte använda den i hemmet. Du kommer att trivas mer om du går på din magkänsla och använder de material och färger som du gillar. Dessa ska så klart passa tillsammans med varandra. Gillar du björk kan du använda materialet i flera rum för att skapa en röd tråd. Har du en förkärlek för rött kan du använda rött i en tapet och i andra rummet plockar du upp färgen igen i några soffkuddar eller en fin pläd.