Inreda en liten lägenhet

Utrymmet är alltid en viktig fråga när det gäller inredningen. Ju mer utrymme man har desto enklare blir det ofta att få till den inredning man är ute efter. Tyvärr är det många av oss som har större planer än utrymme. Lite kreativa lösningar kommer därför behövas om man vill bli nöjd med resultatet.

Tänk vertikalt

Många gånger när det kommer till inredningen tänker vi mest på golvytan och hur den kan nyttjas. Men tittar man bara runt lite kommer man ju inse att väggarna också är värdefull yta att satsa på. Ju mer förvaring och andra praktiska detaljer man kan få upp på väggen desto bättre kommer man kunna använda rummets egentliga utrymme.

Maximera sittytan

Sittplatser är viktiga för alla hem men i små rum kan det ibland vara svårt att få in det antal man är ute efter. Ett tips är då att titta noga på de sittmöbler man väljer och se till att minimera den onödiga bredden. Att välja möbler utan eller med minimala armstöd kan göra stor skillnad i längden. Och det finns fortfarande många snygga exempel att välja bland.

Flerfunktionsmöbler

Man kan även tänka på annat när det kommer till möblerna. Ett tips är att satsa på möbler som fyller mer än en funktion. Den vanligaste kombinationen är en möbel som även fungerar som förvaring. Mängder med möbler har inbyggda utrymmen man kan lägga ned både det ena och det andra i. Vilket för en liten lägenhet kan göra det mycket enklare att undvika stöket som annars så lätt dyker upp.

Ljusa färger

Ljusa färger har länge varit ett sätt att få ett utrymme att kännas större och mer luftigt. Även om det bara är en illusion kan det fortfarande påverka vår upplevelse av rummet en hel del. Och i slutändan är ju känslan vi är ute efter att förbättra. Ljusa väggar och tak är det som gör absolut störst skillnad. Och de behöver inte bara vara vita.