Inreda i vintagestil

Att inreda i vintage stil är något som ofta kommer tillbaka i modet. Men det är inte alla gånger det enklaste att få ett bra grepp om. Här tänkte vi titta lite närmare på denna stil och vad man ska tänka på när man försöker göra ett rum vintage.

Vintagestilen är i grund och botten en hyllning av den charm som kan ses genom historien. Det behöver inte vara bunden till en specifik tid eller influens utan får gärna dra inspiration från både gammalt och nytt, men det gamla bör så klart vara huvudfokusen om man vill fånga denna charm på riktigt.

De mest självklara valen för möbler är så klart antikviteter och liknande, men allt behöver inte ha genomlevt många årtionden för att passa in i vintagestilen. Det finns lika många möjligheter att hitta nytillverkade saker som är skapt i äldre stil. Urvalet av sådana produkter gör det mycket enklare att skapa vintagelooken idag.

Anledningen till att många dock väljer att hålla sig till just de saker som överlevt genom tiderna är för att en av principerna i vintagestilen är att verkligen ta saker som de är. Detta betyder att det inte finns någon anledning att måla om eller på andra sätt fixa upp möblerna så länge de går att använda på det sätt de är skapt för.

Mycket av utmaningen med vintagelooken är att hitta de perfekta objekten. Och det kommer nog inte som en överraskning att de som verkligen gillar denna stil tycker även att detta är en av de stora tjusningarna med den. Det ger perfekta anledningar till att besöka second hand butiker, loppmarknader, åka ut på auktioner och liknande.

Vill man börja med vintageinredning gäller det att ha en uppskattning för det äldre och inte minst av allt ett mått tålamod.