Problem med avloppet

Kluckar det i vasken i din lägenhet kan det vara läge att titta över vad det är för problem med avloppet. Det behöver inte vara något jättestort problem utan vissa gånger så kan det hjälpa med bra husmorstips.

Om problemet är större än att man kan lösa det själv så bör man kontakta sin hyresgästförening för att se om det kan behövas något mer som stamspolning eller liknande. Det kan även vara så att er hyresgästförening har något avtal med företag som sköter detta åt er. I värsta fall så kanske ett stambyte är vad som måste göras för att lösa problemet.

Har man erfarenhet sedan tidigare så kanske man vet vilka åtgärder som behövs för att få i ordning på avloppet. Låt det inte bara vara, för det bygger snabbt på om det inte rensas och då kan det bli mycket värre än vad det var från början. I vissa fall så kan något bra tips hjälpa till att lösa problemet och det som stoppar upp i ert avlopp.

Problemen uppstår främst i äldre fastigheter där avloppen har många år på nacken. Så se till att ni håller avloppen rena och fräscha så kommer det att fungera tills dagen för ett stambyte är på tapeten. Kontakta er hyresgästförening om ni upplever några problem.

Ett enkelt och smart tips kan vara att skrapa av rester från tallrikar i soporna innan ni spolar av dessa. Spola gärna av tallrikar och annat med varmt vatten då det hjälper till att lösa upp fett och annat som fastnat på insidan av avloppsrören.