Så förbättrar du belysningen i ett rum

Belysningen utgör en mycket viktig del av inredningen och är något du alltid borde lägga ned lite mer tid och tankeverksamhet på. Bra belysning lyfter hela rummet och ger dig mer flexibilitet att sätta precis den stämning du vill ha för varje situation. Här tittar vi lite kortfattat på sätt du kan förbättra belysningen i ett rum.

Sätt in fler ljuskällor

Du kan sällan gå fel med fler ljuskällor. Faktum är att ett normalstort rum kan behöva allt från 5-10 ljuspunkter beroende på vilket rum det är. Om du går runt i hemmet och räknar ljuspunkterna i varje rum kommer du säkert märka att du ligger under denna siffra i ett eller flera fall.

Inkludera punktbelysning

Punktbelysning är lampor med mer riktat ljus och du kan med fördel använda dem för att lyfta fram olika saker i inredningen. Det kan vara allt från tavlor och andra konstverk till blommor och bokhyllor. Har du någon favoritdel av inredningen i ett rum kanske du också kan försöka skaffa lite punktbelysning dit för att uppmärksamma det mer.

Sätt in dimmer på takbelysningen

Många golv och bordslampor kommer idag med dimmer. Men vill du ha det på takbelysningen får du ofta fixa det i efterhand. Dimmer är ett väldigt praktiskt och enkelt sätt att ändra ljuset och därmed även stämningen i rummet. Tänk bara på att den ska installeras av en behörig elektriker.