Så inreder du bäst din lilla lägenheten

En liten lägenhet kan vara besvärlig att inreda. Det kan vara svårt att få plats med allt du redan har eller vill skaffa. Och medan det inte finns några magiska lösningar som kommer göra utrymmet större, finns det knep som låter dig göra det bästa av det du faktiskt har.

Höj upp sängen

En liten drastisk åtgärd som verkligen kan ge dig extra utrymme är att höja upp sängen på ett eller annat sätt. Du kan exempelvis skaffa en våningssäng, ta bort den undre slafen och ställa din en soffa eller ett skrivbord. Eller bygga din egen anordning för att åstadkomma samma effekt.

Hyllor hela vägen upp

Hyllsystem och bokhyllor är ofta ett bra alternativ för förvaringen i något rum. I en liten lägenhet vill du dock hoppa över saker som vanliga bokhyllor då en hel del utrymme ovanför dem bara går till spillo. Välj istället på att köpa individuella hyllplan eller satsa på att platsbygga dina egna bokhyllor som går hela vägen upp.

Dra nytta av balkongen

Om din lägenhet har en balkong bör du försöka få så bra användning av den som möjligt också. Detta är speciellt enkelt om du råkar ha en inglasad balkong du kan använda även på vintern. Då ska du verkligen satsa på att inreda den på ett praktiskt sätt.