Skapa ett lite mer unikt radhus

Radhusområden är vanliga i hela landet. Det är ett billigt sätt att bygga och ger många människor ett hem på en mindre yta. Det tråkiga är att området är hårt styrt och du kan inte göra förändringar hur som helst som med vanliga småhus. Vad kan du göra för att få ditt radhus lite mer unikt?

Måla om

I en del radhusområden har alla hus samma färg, andra områden kan varje hus ha sin egen färg. När huset har sin egen färg har du lite större chans att få ändra den. Helst ska den fortsätta att bryta från resten för att behålla områdets utseende. När du byter färg på huset behöver du oftast ansöka om bygglov, du kan hitta detaljplanen för ditt område på din kommuns hemsida. Där brukar det stå mycket matnyttigt om bygglov och krav på bostäderna.

Husnummer

Eller så gör du en mindre förändring som ändå visar att det bor en unik person i hemmet. Istället för ett traditionellt husnummer kan du stava ditt husnummer med bokstäver längs med fasaden. Du får också välja storlek och färg på bokstäverna, vill du vara säker på att posten hittar din villa kan du sätta LED-lister bakom siffrorna.

Rabatt eller häck

Om du får odla häck vid tomtgränsen kan du skapa ett insynsskydd som sköter sig själv. Det är väldigt få gånger som en detaljplan förbjudet häckar såvida de inte utgör en trafikfara. Alternativ kan du smycka framsidan av huset med stora, härliga blommor. Blommande buskar som rosor och rhododendron växer sig snabbt stora och är härdiga i många växtzoner. Och så klart få du en härlig doft från flera av arterna.