Solel för er bostadsrättsförening

Många går i tron om att solceller inte fungerar speciellt bra i ett regnigt och kallt land som Sverige. Men så är inte fallet, Sverige har nämligen goda förutsättningar för användning av solceller. Anledningen är att solcellerna kan utnyttja snöreflektionerna under vinterhalvåret samt att de har en högre effektivitet när det är kallt.

Så fungerar det

Solel fungerar på så sätt att du monterar solceller på fastighetens tak som kan fånga solens strålar. Då uppstår det en spänning som blir likström som går genom en växelriktare som omvandlar likströmmen till växelström. När det omvandlats till växelström går strömmen till husets elcentral som skickar strömmen till dina eluttag. Vill du installera solceller på bostaden behöver du anlita experter som vet vad de gör.

Fördelar med solel

Att montera solceller på bostadsrättsföreningen eller på din villa har en rad fördelar som du bör ha koll på innan du fattar ditt beslut. Genom att installera solceller höjer du värdet på bostaden eftersom bostaden nu producerar sin egen energi. Dessutom sänker solcellerna din elräkning med omkring en tredjedel och de är i princip underhållsfria. Solcellerna behöver vanligtvis du varken rengöra solcellerna från smuts eller snö vilket är en stor fördel om du planerar att installera dem på din bostadsförening.