Solpaneler på taket hos er bostadsrättsförening

Världsläget och klimatläget har inte undgått någon. Så det är viktigare än någonsin att fundera på miljövänliga och kostnadseffektiva lösningar för elförsörjning. Oavsett hur du bor så finns det lösningar så att alla kan påverka både miljöavtrycket och kostnaderna i en positiv riktning.

Inte bara för villaägare

Som villaägare funderar du ständigt på olika alternativ för el och uppvärmning. Men det kanske inte är lika vanligt när du bor i en bostadsrätt, vilket är synd. Att som bostadsrättsförening investera i solceller gynnar alla. I förlängningen kommer kostnaderna minska inte bara för föreningen, utan även för de enskilda hushållen. Fördelarna är enorma på sikt även om det krävd en del jobb och investering för både förening och boende. Men att byta ellösning gynnar alla. Vill du veta mer om vad det skulle innebära för dig och din förening följ denna länk

Lönsamt och rättvist

Att en bostadsrättsförening har ett gemensamt elnät gör det inte bara enklare utan även lönsamt för alla. Trots att nätet är gemensamt görs separata mätningar för varje enskilt hushåll. Vilket i sin tur leder till att du aldrig betalar för mer än du förbrukar. Fördelarna stannar inte där utan det är också så att föreningens attraktionskraft på marknaden ökar, vilket i sin tur påverkar priset positivt när du vill sälja.