Utmaningar med en liten lägenhet

Som de flesta säkert redan har hört är det inte billigt med lägenheter i Stockholm, inte ens om man bosätter sig utanför storstaden i någon av de många förorterna. Eftersom lägenheter är så pass dyr per kvadratmeter bor en hel del Stockholmare ganska litet och detta medför en del problem.

Det största problemet med små lägenheter är så klart att man behöver få något sätt att få plats med allt. Men även om man anser sig själv leva ganska spartanskt kan utrymme fortfarande vara en faktor.

En grundläggande faktor i detta är dock inte nödvändigtvis att lägenheten är för liten för det man har i den utan att den helt enkelt känns väldigt liten. För att motverka detta något bör man först och främst satsa på ljusa väggar då detta ökar känslan av utrymme och luftighet.

Tillsammans med detta kan man sedan satsa på att ha rikligt med belysning. Men möblemanget i en liten lägenhet kan så klart kasta en hel del skuggor som förhindrar det man försöker göra. Ett tips är då att även sätta in ljusslingor på platser som hjälper till att sprida ljus i hela rummet. Dessa är inte dyra och kan köpas metervis.

Vad man också ska försöka tänka på är hur man inreder mer på höjden. Ju fler praktiska inredningsdetaljer man kan få upp på väggen desto bättre för ens trivsel i en liten lägenhet. Hyllor är rent allmänt bra att fokusera på i små lägenheter då det kan lösa många förvaringsbesvär som annars kan dyka upp.

Det kan också vara en bra idé att titta på multifunktionsmöbler som kan tjäna mer än ett syfte. Idag kallar man detta ofta för compact living och det kan användas för att lösa många problem som finns då utrymmet är bristande.